}
abonneren

Bewegingscontrollers Leap vanaf mei te koop

Vanaf 13 mei zullen de zeer geavanceerde bewegingscontrollers van Leap Motion verzonden worden naar klanten met een pre-order. Het systeem is vanaf 19 mei verkrijgbaar voor 107 dollar inclusief verzendkosten naar Nederland.

De bewegingsherkenning-module Leap Motion is vorig jaar mei al aangekondigd. Nu is bekendgemaakt dat het systeem vanaf 13 mei verzonden wordt aan mensen die een pre-order hebben geplaatst voor het product. Misschien nog wel beter nieuws is dat de modules ook beschikbaar zullen zijn via de Amerikaanse winkelketen Best Buy. De Leap Motion is daar voor 89 dollar te koop. Dat is inclusief verzending voor Amerikanen. Een Leap Motion naar Nederland verschepen kost 107 dollar inclusief verzendkosten. Een pre-order plaatsen is ook nog altijd mogelijk. Asus heeft verder bevestigd dat de technologie van Leap Motion in laptops en all-in-one-pc’s van het merk wordt ingebouwd. Een specifiek model dat beschikt over Leap Motion is nog niet aangekondigd.

Maar wat is het?

De Leap Motion-bewegingsherkenning is behoorlijk geavanceerd. Het bestaat uit een losse sensormodule die via usb aangesloten wordt. Via de software worden vervolgens ledematen zoals handen en de afzonderlijke vingers gevolgd in drie dimensies. Daarnaast kunnen objecten in de hand ook worden 'gezien', waardoor je een bijvoorbeeld potlood kunt pakken en ermee in de lucht schrijven. Op het beeldscherm verschijnt vervolgens de geschreven tekst. Ook herkent Leap multitouch-bewegingen.

Leap beweert dat de module een stuk nauwkeuriger is dan bijvoorbeeld de Kinect voor Xbox 360. Hij zou op een honderdste van een millimeter nauwkeurig kunnen waarnemen. De mogelijkheden zijn groot. Zo kan er een 3D-model worden gedraaid en bewerkt, games bestuurd worden en door een besturingssysteem worden genavigeerd. Zie onderstaand filmpje voor een uitgebreider overzicht van de mogelijkheden van Leap Motion.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Invoer

Tags: Leap Motion

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI