abonneren

Bamboo

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Wacom Bamboo is het nieuwste pentablet, speciaal bedoeld als alternatief invoerapparaat voor Windows Vista. Een compleet nieuwe manier om uw computer te gebruiken.

Dankzij de standaard in Windows Vista aanwezige tablet functies, is het nu heel eenvoudig om met de nieuwe Bamboo de penfunctionaliteit te gebruiken om de computer te bedienen en handgeschreven invoer te doen. De tabletfuncties met handschriftherkenning zijn aanwezig in Windows vista hoger dan Home basic.

Laat zien wat u pent

Tot nu toe was een pentablet vooral het gereedschap van creatieve professionals. De nieuwe Bamboo is bedoeld voor iedereen. Wacom gooit het met zijn aanprijzingen van dit apparaat dan ook over een andere boeg. Met de Bamboo kunt op een makkelijke manier, meer persoonlijke handgeschreven teksten handtekeningen of schetsjes aan documenten of e-mails toevoegen. Ook handgeschreven mededelingen in bijvoorbeeld de live (msn) messenger behoren tot de mogelijkheden. Dankzij de Bamboo komen deze mogelijkheden nu binnen bereik van iedereen en is daar niet persé een tablet-pc voor nodig.

Design

De Bamboo is een strak ontworpen apparaat, zwart, met bescheiden afmetingen van zo’n half A4’tje waardoor hij weinig ruimte inneemt op het bureau. Het werkgedeelte heeft een lengte-breedte verhouding van een breedbeeldscherm, zodat de Bamboo prima matcht bij gebruik van zo’n scherm. Wij gebruikten een traditioneel 3 bij 4 scherm en ook dat gaat uitstekend. De Bamboo gebruikt net als zijn voorgangers de bekende draadloze EMR technologie met de batterijloze drukgevoelige pen die perfect werkt.

Express keys

Het is even wennen maar de handschriftinvoer van Windows Vista werkt ook met de Bamboo uitstekend. Eenvoudige handinvoer pleeg je nu met de pen in plaats van het toetsenbord. Bladeren door webpagina’s of teksten gaat met zogenaamde pen-flicks, dat zijn standaard penbewegingen heel gemakkelijk. Om het nog makkelijker te maken heeft de Bamboo ook nog eens vier functietoetsen die standaardaard zijn ingesteld als navigatiehulpmiddel maar ook voor andere doeleinden zijn te configureren. Ook is er de "Touch Ring" een rond uitgevoerd touchpanel dat zoomen en scrollen gemakkelijk maakt. Uiteraard is het apparaat nog steeds prima bruikbaar als grafisch tablet voor tekenen, fotobewerken en andere creatieve taken.

Muis

Ook de gewone muistaken als het klikken, selecteren en slepen gaan na enige gewenning heel eenvoudig. We hebben de proef op de som genomen met een totaal onbevooroordeelde muis-armgevoelige proefpersoon en ook die bevestigt de door Wacom aangeprezen eigenschap van rsi-preventie bij het tabletgebruik als alternatief voor de muis.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Design
  • Werkt perfect
  • Express-toetsen
  • Niet draadloos
Een perfect werkende pen-tablet die vooral met de penfunctionaliteit van Windows Vista extra tot zijn recht komt. Als je eraan gewend bent kun je er niet meer buiten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: