}
abonneren

Bamboo 2

Menig creatieve computergebruiker is bekend met de tekentablets van Wacom. Dit jaar komt Wacom met de Bamboo 2-reeks, waarin zowel met de pen als met de vingers gewerkt kan worden.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het grote voordeel van het tekenen met pen én vingers is dat beide manieren verschillende functionaliteit bieden. Zo gebruikt u vingerbediening vooral voor navigatie, zoals u dat met het trackpad doet van een notebook. De pen gebruikt u bijvoorbeeld voor aanpassingen in Photoshop. Voor het navigeren heeft Wacom zich vooral laten inspireren door de multitouch-bediening van de iPhone. Afhankelijk van de gebruikte applicatie kunt u met twee vingers scrollen, foto's draaien en op het scherm in- en uitzoomen (pinching). Wel is het jammer dat het trackpad af en toe moeite heeft de vingersbewegingen op te pikken. Dit merkt u vooral tijdens het scrollen en het verplaatsen van iconen.

De penbesturing luistert nauwer en reageert adequater. We moeten er aan wennen dat we met de pen het touchpad niet aan mogen raken om de cursor te verplaatsen. We moeten vlak boven het touchpad zweven, omdat een aanraking gelijkstaat aan een (linker-)muisklik. Een knopje aan de zijkant van de pen simuleert de rechtmuisknop. De pen is vooral handig bij creatieve activiteiten (zoals tekenen), maar u kunt er ook uw handtekening mee zetten. Met behulp van uw vingers scrollt u naar de juist plek in de foto, met de pen maakt u vervolgens nauwkeurige aanpassingen. Beide gebruiksmanieren vullen elkaar dus prima aan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • vingerbediening intuïtief
  • zeer geschikt voor creatieve handelingen
  • vingernavigatie verslikt zich soms
  • gewenningscurve
Het werken met de tablet is meer gewenning dan gebruikelijk; u zult er dus flink wat tijd in moeten steken om het werken met de Bamboo 2 onder de knie te krijgen. Maar de creatieve vrijheid die het vervolgens biedt is die moeite wel waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI