abonneren

Asus toont Wavi Xtion bewegingsdetectie op Cebit 2011

Asus Wavi Xtion combineert draadloos streamen van full HD-video met een bewegingsdetectie-interface voor de pc. Het maakt het bedienen van pc-games en andere multimediatoepassingen, met lichaamsbewegingen mogelijk.

De Wavi Xtion (spreek uit: “way-vee action”), is een commerciële versie van Microsofts Kinect en bevat vergelijkbare technologie.  Voor het tonen van pc-beeld op een grootbeeld tv wordt gebruikgemaakt van draadloos HDMI (HHDI) in de 5 GHz band. Het maakt het draadloos bekijken van films, foto’s en pc-games tot een afstand van 25 meter mogelijk. De bediening gebeurt  met lichaamsbewegingen via de bewegingsdetector.

De eerste softwareproducten die beschikbaar komen zijn MayaFit Cardio lite een fitness trainingsspel en BeatBooster een multiplayer racespel.

Met de Xtion engine kunnen bewegingen aan toetsenbordcombinaties worden toegekend. Zo wordt het mogelijk ook sommige niet speciaal aangepaste spellen of programma’s met de Wavi Xtion te gebruiken. Via een onlinewinkel wil Asus games en apps gaan aanbieden. De Asus Wavi Xtion zal vanaf het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar komen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Invoer

Tags:

Laatste reactie