abonneren

Arc Mouse

De Microsoft Arc Mouse is bedoeld voor reizigers, al is de muis ook prima in thuissituaties te gebruiken.

De muis valt onmiddellijk op door zijn ontwerp: in plaats van de standaardvorm heeft Microsoft de Arc Mouse een boogvorm gegeven. De muis is geheel symmetrisch en is daardoor geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen. Iets onder het midden van de muis heeft Microsoft een scharnier geplaatst. Zo kunt u met een simpele beweging de muis inklappen. Dat biedt twee voordelen: de muis neemt minder ruimte in de notebooktas in én het inklappen van de muis schakelt hem ook meteen uit. Wie dit consequent doet, zit niet snel zonder stroom: met de twee aa-batterijen gaat de muis zeker zes maanden mee.
De usb-receiver mag van ons kleiner. U kunt hem niet in de laptop laten zitten, daarvoor steekt hij teveel uit. Wel is de receiver makkelijk in de muis op te bergen. Werken met de muis is prettiger dan u op basis van het uiterlijk zou vermoeden: hij ligt prettig in de hand en dankzij de teflon onderzijde glijdt hij soepel over ons bureau. Naast de normale muisknoppen kent de muis nog één extra muisknop onder de duim. Dat is misschien wat weinig in vergelijking met bureaumuizen, maar voldoet voor noodzakelijke bewerkingen. Het grootste voordeel van de Arc Mouse is dat hij in uitgeklapte stand een stuk groter is dan normale notebookmuizen en daardoor ook voor langere laptopsessies geschikt is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • apart, opvouwbaar design
  • receiver op te bergen in muis
  • geschikt voor thuis en onderweg
  • slechts vier muisknoppen
Wie geen behoefte heeft aan een overdaad aan muisknoppen en graag een mooie muis wil voor onderweg én thuis, zit bij de Arcmouse goed. Zelden hebben we met een notebookmuis gewerkt die zó lekker in de hand ligt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie