abonneren

Air Mouse

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het Amerikaanse Gyration stond aan de basis van gyroscoop-gebaseerde bewegingssensoren en is daarmee verantwoordelijk voor een groot aantal innovatieve producten, waaronder het eerste prototype van Nintendo's Wiimote. De Air Mouse is het eerste product van Gyration sinds het bedrijf overgenomen is door het Franse Movea.

De Gyration Air Mouse heeft één hoofdfunctie: u kunt de cursor op uw scherm besturen door de muis door de lucht te bewegen. Dit is overduidelijk een aanwinst bij presentaties, maar het kost wel enige gewenning. Zo moet u leren fijne polsbewegingen te maken om de cursor nauwkeurig te sturen, in plaats van uw hele arm te bewegen.

De muis kan ook als normale bureaumuis gebruikt worden. De muis ligt prettig in de hand, is klein en heeft een klein compartement waar de usb-ontvanger in opgeborgen kan worden wanneer u de muis niet gebruikt, zoals op reizen.

Onderop de muis bevindt zich een aan/uit-schakelaar en een knop voor het omschakelen naar besturing in de lucht. U kunt deze knop op twee manieren gebruiken: of u houdt de knop vast, en de cursor beweegt met uw hand mee tot u de knop weer loslaat. Hierdoor kunt u nauwkeurig links- en rechtsklikken. Het is ook mogelijk de knop te dubbelklikken, waarna de muis permanent in air-modus geschakeld wordt. In deze modus is het wel lastig om nauwkeurig te klikken.

De bovenzijde van de muis bevat de gebruikelijke linker- en rechtermuisknoppen, evenals een scrollwieltje. Daarnaast zijn er drie configureerbare knoppen die u aan verschillende acties kunt toewijzen. Hiervoor is een eenvoudige configuratietool meegeleverd. Het totaal aantal knoppen is nogal veel voor een dergelijk klein apparaat, dus u heeft kleine vingers nodig om alles goed te bedienen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Volledige cursorbesturing in de lucht
  • Kost enige gewenning
De Gyration Air Mouse is aanvankelijk lastig onder de knie te krijgen, maar wie volhoudt heeft een uitstekende aanwijsmethode voor presentaties, multimedia en andere applicaties.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: