abonneren

Zoekmachine Blekko filtert resultaten

Vanaf vandaag is er een zoekmachine die zich er op richt om gewenste zinvolle zoekresultaten te leveren.Blekko neemt het op tegen Google, Bing en Yahoo. De zoekmachine is het resultaat van drie jaar ontwikkelen door het in 2007 opgerichte bedrijf.
Blekko.com probeert af te rekenen met zoekresultaten van onbetrouwbare bronnen, die vaak boven in de zoekresultaten van de bekende zoekmachines zijn te vinden. Blekko probeert de belangrijkste meest betrouwbare resultaten bovenaan de resultatenlijst te tonen. Om het zoeken effectiever te maken, gebruikt Blekko zogenaamde "slashtags". Dit zijn commando's of trefwoorden die achter een slash / worden opgegeven. Zo is het bijvoorbeeld met /date mogelijk om de zoekresultaten op datum gesorteerd te krijgen. Blekko richt zich vooralsnog vooral op de Amerikaanse markt.

Volgens The Wall Street Journal is er toe nu toe 24 miljoen dollar in de nieuwe zoekmachine geïnvesteerd. Het doel van Blekko is vooralsnog niet om Google van de troon te stoten, maar om in elk geval zo succesvol te zijn dat de zoekmachine niet in de vergetelheid raakt, zoals bijvoorbeeld Cuil die eerder een poging deed een alternatieve zoekmachine te exploiteren, maar in september werd gesloten.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: