abonneren

Zoek je kwijtgeraakte telefoon op Telefooncheck.nu

Mobiele telefoons die je bent verloren of die zijn gestolen kun je nu terugvinden via de website Telefooncheck.nu. De site wil een schakel zijn tussen mensen die hun mobieltje zijn kwijtgeraakt en mensen die er een hebben gevonden.

De site werkt via de registratie van de IMEI-nummers, het identificerende vijftiencijferige registratienummer dat op de doos van de telefoon staat. Wie een mobieltje vindt kan het IMEI-nummer opzoeken op de site van TelefoonCheck.nu en conctact zoeken met de eigenaar. Wie zijn telefoon kwijt is kan in dezelfde database zoeken of iemand hem gevonden heeft.

De site geeft ook informatie, wat te doen als je je mobiele telefoon bent kwijtgeraakt. De site helpt bij de noodzakelijke drie stappen: SIM-kaart blokkeren, aangifte doen en het apparaat registreren als gezocht.

TelefoonCheck.nu is ook handig als je een tweedehands toestel wilt kopen, om te controleren of  het niet is gestolen.

De website is gemaakt door studenten van de Hogeschool Rotterdam en is in korte tijd bijzonder succesvol met al meer dan 10.000 gebruikers. De site werkt samen met PortingXS, de Nederlandse nummerbeheerder, die in veel gevallen ook het overzetten van mobiele nummers naar een andere provider regelt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Imei

Nieuws headlines

Laatste reactie