abonneren

Zes miljoen Foursquare-gebruikers

De internet-locatiedienst Foursquare heeft al zes miljoen gebruikers. Het is daarmee een van de snelst groeiende internetdiensten van dit moment.

Dit maakt de internet-startup doelwit voor overnames van anderen als Yahoo en Facebook. Het jonge bedrijfje zegt hieraan echter geen enkele behoefte te hebben. Ze hebben voorlopig voldoende geld ik kas sinds ze afgelopen jaar 20 miljoen van beleggers hebben losgepeuterd.

De locatiedienst geeft gebruikers informatie over interessante locaties in de buurt en geeft gebruikers de mogelijkheid om aan anderen te laten weten waar ze zich bevinden. Foursquare heeft zijn gebruikersaantal het afgelopen jaar zien groeien van 100 duizend tot meer dan 6 miljoen. Zestig procent hiervan bevinden zich in de Verenigde staten, de rest in Europa. De snelle groei is vooral een gevolg van de succesvolle iPhone applicatie. Ook voor Android is er een Foursquare app beschikbaar.

Foursquare hoopt de manier waarop gebruikers interessante locaties beleven te veranderen, door tips te tonen die door anderen uit hun eigen netwerk worden aangedragen. Het aantal gebruikers groeit elke dag met 25000 mensen. Facebook is ondertussen begonnen met een eigen concurrerende locatieservice onder de naam places.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie