abonneren

YouTube kan gezichten onherkenbaar maken

Binnenkort gaat YouTube aan gebruikers de mogelijkheid bieden om gezichten onzichtbaar te maken. In sommige gevallen willen personen in een filmpje niet herkenbaar in beeld verschijnen.

Op internet, en dan met name op YouTube, verschijnen steeds meer filmpjes uit landen waar mensenrechten worden geschonden. In deze filmpjes worden vaak misstanden in zo'n land onder de aandacht gebracht. Als personen uit zo'n filmpje door een regime worden herkend, lopen ze het risico op celstraf of marteling. In reactie op een oproep van mensenrechtorganisatie Witnes gaat YouTube binnenkort de mogelijkheid bieden om gezichten onherkenbaar te maken. De gezichten zijn wel als zodanig herkenbaar, maar door een gedeelte wazig te maken (ook wel blurren genoemd) blijven de personen in zo'n filmpje toch anoniem. 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags: YouTube, Videobewerking

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord