abonneren

YouTube denkt aan eigen tv-shows

Google lijkt YouTube uit te willen breiden met speciale 'kanalen' waarin unieke content wordt afgespeeld. De zoekgigant zou al druk overleggen met Hollywood voor het ontwikkelen van nieuwe shows en content. Hiermee gaat Google uiteindelijk de strijd aan met Amerikaanse tv-zenders én kabelbedrijven, door de kanalen toegankelijk te maken via de Google TV-hardware.

 

 

Er is $ 100 miljoen dollar toegewezen om de eerste unieke content voor YouTube van de grond te krijgen. Dit jaar nog moeten de eerste shows op YouTube te zien zijn. Hoe de shows zich qua inhoud en lengte verhouden tot traditionele tv-shows is niet duidelijk, maar Google wil kijkers duidelijk langer aan YouTube binden dan nu met de korte clips het geval is. Op dit moment brengt een gemiddelde Amerikaan vier uur per maand op YouTube door, tegenover 150 uur per maand aan televisie.

 

Google is niet de enige die originele content wil aanbieden. Ook Netflix, de  dienst die films en series verhuurt en streamt via het web, is bezig met het ontwikkelen van eigen tv-shows en films. Zo zou een remake van de Britse House of Cards-thriller op stapel staan, geregisseerd door David Fincher.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags: