abonneren

'Yahoo wil Google vervangen als standaardzoekmachine op iOS'

Yahoo wil Google vervangen als de standaardzoekmachine op iOS. Bronnen in het bedrijf zeggen dat het bedrijf zijn eigen zoekmachine sterk wil verbeteren en vervolgens een voorstel naar Apple te doen.

De bronnen spreken met de website Recode, en melden dat de plannen onderdeel zijn van de nieuwe strategie van Yahoo-CEO Marissa Mayer. Die wil op meerdere vlakken de strijd aangaan met Google, onder andere ook met de ontwikkeling van een eigen videowebsite om te concurreren met YouTube.

1 miljard dollar

Nu is de standaardzoekmachine in Safari op iOS nog Google. Daar betaalt het zoekbedrijf een goede 1 miljard dollar per jaar voor aan Apple, maar dat bedrag verdienen ze meer dan terug. De zoekopdrachten leveren voor Google meer geld op dan voor zoekopdrachten op Android-toestellen. Yahoo wil daar ook graag van profiteren.

Waardeloze zoekmachine

Er is echter één probleem: de zoekmachine van Yahoo is bij lange na niet zo goed als die van Google. Yahoo werkt met technologie van Microsofts zoekmachine Bing, en die presteert in iedere test minder goed dan Google. Daar wil CEO Mayer echter verandering in brengen. Yahoo's zoekmachine moet slimmer worden, door onder andere ook te zoeken naar mobiele content en naar apps en informatie op de smartphone zelf.

De relatie tussen Google en Apple is al jaren stroef, maar het grote geld kan Apple niet laten liggen. Het is dus maar de vraag of Yahoo daar met alleen een goed plan tussen kan komen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie