abonneren

Yahoo Japan kiest voor Google-zoekmachine

De Japanse Yahoo-site de grootste zoeksite in Japan is van plan om de Google-zoekmachine te gaan gebruiken in plaats van Bing. Deze zoekmachine wordt door Yahoo in de VS gebruikt.De beslissing is een opmerkelijke keuze van de Japanners.Aangezien het Amerikaanse Yahoo Inc. een samenwerkingsverband is aangegaan met Microsoft voor het gebruik van diens zoekmachine Bing.

Het Amerikaanse bedrijf Yahoo Inc. is voor een derde aandeelhouder van Yahoo Japan Corp. Toch heeft Yahoo Inc. het niet voor het zeggen bij het Japanse zusterbedrijf. Bij het tot stand komen van de tien jaar durende deal met Microsoft, heeft Yahoo Inc. gezegd dat alle 59 landen waarin Yahoo actief is, voor de tweede helft van 2012 over zouden stappen op met Bing-zoektechnologie. De overeenkomst met Microsoft geldt niet voor Japan. Vandaar dat men daar zijn eigen weg kan kiezen. Volgens de Japanse Yahoo is Google voor Japen de beste keuze.

Yahoo Japan heeft 57% van de zoekmarkt in Japan in handen. Google zelf is goed voor 38%. Yahoo zal in Japan ook Googles advertentieplatform gebruiken. Yahoo wil Japan voor het eind van het jaar overschakelen op de zoekmachine van Google.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie