Yahoo en Google werken aan veiliger e-mailen

Zowel Yahoo als Google komen voor volgend jaar met een optionele encryptie-tool die e-mails af moet schermen tegen eventuele pottenkijkers.

Google heeft daarvoor al een Chrome-plugin in de testfase zitten, maar vandaag heeft ook Yahoo aangegeven te werken aan end-to-end encryptie voor diens gebruikers. Dat deed het bedrijf op de hackersconferentie Black Hat in Las Vegas.

Pretty Good

Beide partijen baseren hun tools op PGP (pretty good privacy)-encryptie, een versleutelingsvorm die voor zover bekend nog niet is gekraakt.  Wel is nog te achterhalen naar wie je mailt, maar de inhoud van het bericht wordt afschermd. 

"In tegenstelling tot de traditionele beveiling waarbij techbedrijven vertouwen op gebruikersnamen en wachtwoorden, werkt PGP met unieke sleutels die gebruikers zelf op hun laptops, tablet of smartphones bewaren," zo schrijft The Wall Street Journal.

Snowden

De krant suggereert dat de bedrijven voornamelijk zijn wakker geschud door klokkenluider Edward Snowden, die bekendmaakte dat de Amerikaanse geheime dienst geen enkele moeite had met het onderscheppen van e-mails.

Google en Yahoo zijn de grootste e-mailaanbieders ter wereld, met respectievelijk 336 miljoen en 273 miljoen gebruikers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: yahoo, email