abonneren

Yahoo en Google werken aan veiliger e-mailen

Zowel Yahoo als Google komen voor volgend jaar met een optionele encryptie-tool die e-mails af moet schermen tegen eventuele pottenkijkers.

Google heeft daarvoor al een Chrome-plugin in de testfase zitten, maar vandaag heeft ook Yahoo aangegeven te werken aan end-to-end encryptie voor diens gebruikers. Dat deed het bedrijf op de hackersconferentie Black Hat in Las Vegas.

Pretty Good

Beide partijen baseren hun tools op PGP (pretty good privacy)-encryptie, een versleutelingsvorm die voor zover bekend nog niet is gekraakt.  Wel is nog te achterhalen naar wie je mailt, maar de inhoud van het bericht wordt afschermd. 

"In tegenstelling tot de traditionele beveiling waarbij techbedrijven vertouwen op gebruikersnamen en wachtwoorden, werkt PGP met unieke sleutels die gebruikers zelf op hun laptops, tablet of smartphones bewaren," zo schrijft The Wall Street Journal.

Snowden

De krant suggereert dat de bedrijven voornamelijk zijn wakker geschud door klokkenluider Edward Snowden, die bekendmaakte dat de Amerikaanse geheime dienst geen enkele moeite had met het onderscheppen van e-mails.

Google en Yahoo zijn de grootste e-mailaanbieders ter wereld, met respectievelijk 336 miljoen en 273 miljoen gebruikers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: yahoo, Email

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord