XS4ALL Standaard IPv6 voor nieuwe klanten

Internet provider Xs4all levert vanaf nu standaard IPv6 aan nieuwe klanten. Op de wereldwijde IPv6 lancering op 6 juni nemen internetbedrijven en andere organisaties IPv6 officieel in gebruik.

Xs4all timmert al jaren aan de weg van het nieuwe internetprotocol IPv6. XS4all klanten de dat willen konden naar hartenlust met IPv6 experimenteren. Nu is de provider een van de eerste die IPv6 standaard levert aan nieuwe klanten, zonder dat ze daar iets van merken en zonder dat ze daartoe iets hoeven te activeren. Uiteraard krijgen deze klanten ook nog een IPv4-adres, waardoor zij sites die nog niet via IPv6 bereikbaar zijn gewoon kunnen benaderen. Google en Facebook zijn bijvoorbeeld vanaf 6 juni standaard via IPv6 bereikbaar.

Overschakelen wordt hoog tijd

Volgens Xs4all is de tijd rijp voor IPv6 en wordt het tijd om over te schakelen. De IPv4-adressen zijn bijna op. Het nieuwe IPv6 lost dit probleem van de beperkte adresruimte op. Met de nieuwe standaard is het aantal beschikbare internetadressen vrijwel onbeperkt en is er niet langer een belemmering voor de groei van het internetgebruik. 

IPv6 launch

Op 6 juni vindt de internationale IPv6 lancering plaats. Xs4all zal op een symposium in Amsterdam rapporteren over haar ervaring als grootste IPv6-provider.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: ipv6