}
abonneren

Maak uw website tabletproof

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Is de site Flashvrij?
  3. De vingervriendelijkheid verbeteren
  4. De weergave optimaliseren
  5. Wat moet u aanpassen?

Hoe komt u er nu achter hoe uw huidige site eruitziet als u zelf geen iPad hebt? Er is een manier om uw site op uw eigen computer te bekijken alsof u een iPad gebruikt. Daarvoor maakt u gebruik van Apple’s browser Safari. Door daar een paar instellingen aan te passen, kunt u die browser als iPad-simulator inzetten.

Als u nog niet over Safari beschikt, download de software dan via apple.com/nl/safari/download. Na de installatie past u een paar instellingen aan om van Safari uw iPad-simulator te maken. Ga naar Voorkeuren en klik op de knop Geavanceerd. In het popupvenster zet u een vinkje voor Ontwikkel-menu in menubalk tonen.

Sluit het popupscherm. Nu verschijnt het menu Ontwikkel in de menubalk van Safari. (Als u de menubalk niet ziet, druk dan op de ALT-toets.) Klik op Ontwikkel en kies in het submenu Gebruikersagent voor Mobile Safari 3.2.2 – iPad.

Nu rest u nog één ding: u mag even Steve Jobs spelen en Flash-content blokkeren! Om geen inhoud te tonen die gemaakt is met Adobe Flash in uw Safari-browser, klikt u op Beveiliging en haalt u het vinkje weg voor Plugins activeren.

Als u nu een website laadt in Safari, krijgt u al een aardige indruk van de weergave in een iPad. Maar om de browse-ervaring nog meer te laten lijken op die van een echte iPad, kunt u bovendien gebruikmaken van iPadPeek.com. Deze site toont in uw browser een interface die de iPad simuleert. Typ in de adresregel van de iPad-simulatie (dus niet van de browser) de url van de site die u wilt controleren. Probeer bijvoorbeeld YouTube of Gmail eens uit, die hebben sites die geoptimaliseerd zijn voor de iPad.

Een iPad? Nee, YouTube via ipadpeek.com.

Een iPad? Nee, YouTube via ipadpeek.com.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Internet

Tags: workshop

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI