}
abonneren

Maak uw website tabletproof

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Is de site Flashvrij?
  3. De vingervriendelijkheid verbeteren
  4. De weergave optimaliseren
  5. Wat moet u aanpassen?

Op heel wat websites wordt Flash gebruikt: denk aan grafische animaties in de header of natuurlijk aan de alomtegenwoordige webvideo’s die ingebed worden en getoond via YouTube en Vimeo. Tablets als de Samsung Galaxy ondersteunen Flash, maar als u zich op de iPad richt, dan moet u eraan geloven: exit Flash. Apple propageert de nieuwe versie html5 als de taal die in combinatie met css3 Flash overbodig moet maken. Dat plaatst webdesigners voor een dilemma, want veel bestaande browsers ondersteunen nu juist het moderne duo html5/css3 weer niet of niet goed.

Op dit moment is er nog geen pasklare oplossing die elke video op elke platform probleemloos afspeelt. Toch gaan de ontwikkelingen de goede kant op. De grote videosites YouTube en Vimeo stellen inmiddels al embedcodes beschikbaar die ook afspelen op iPad mogelijk maken.

Laat u video’s zien die u vanaf uw eigen webserver afspeelt, kies dan een formaat dat de iPad ondersteunt, zoals mp4 (h.264-video). De iPad toont videobestanden met de extensies mov, mp4, m4v en 3gp. Voor alle contentmanagementsystemen zijn plugins beschikbaar, waarmee u die bestanden kunt afspelen op uw site.

YouTube en Vimeo bieden embed-codes aan.

YouTube en Vimeo bieden embed-codes aan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Internet

Tags: workshop

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI