abonneren

Html5 en css3

Inhoudsopgave

 1. > Inleiding
 2. > Dropdownmenu's
 3. > Eenvoudige animatie
 4. > Tekst schuin plaatsen
 5. > Kleurverloop
 6. > Afgeronde hoeken
 7. > Schaduwen
 8. > Tekst aanpassen
 9. > Integratie video
 10. > Integratie audio
 11. > Basisopzet
Html5 belooft de nieuwe standaard te worden voor websites. Dankzij de nieuwe versie van html kunnen sites interactiever worden. In combinatie met css3 wordt de vormgeving bovendien een stuk makkelijker.

De nieuwe standaard voor html5 is nog lang geen feit. Er wordt nog hard aan gewerkt, maar er is wel een ‘voorlopig ontwerp’ (W3C working draft) klaar. Diverse browsers ondersteunen de standaarden die hierin worden genoemd. Helaas geldt dat nog niet voor de huidige versie van Internet Explorer, maar Chrome, Safari en Firefox zijn al wel (deels) zover. De bètaversie van Internet Explorer 9 ondersteunt ook delen van html5. Kortom, reden genoeg om alvast ervaring op te doen met deze standaard van de toekomst.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord