abonneren

Wordt YouTube in Italië verantwoordelijk voor inhoud?

De communicatieautoriteiten in Italië hebben nieuwe regels voorgesteld die YouTube en andere videodiensten op Internet gelijk stellen aan televisiestations. Hierdoor zou YouTube verantwoordelijk worden voor alle inhoud op de site.Volgens deze nieuwe regels wordt iedere site die redactionele controle uitvoert over de inhoud een audiovisuele dienst en zou extra belasting moeten gaan betalen.
Ook moeten video's waarover geklaagd wordt, binnen 48 uur van de site gehaald worden. De videodiensten worden verantwoordelijk gesteld voor de inhoud van de video's die door de gebruikers op de site gezet worden. Dit geldt ook als de redactionele controle niet door mensen maar geautomatiseerd gebeurt. Hoe deze regels in de praktijk moeten worden uitgevoerd, is onduidelijk. Als de nieuwe regels werkelijkheid worden dan zou dit waarschijnlijk het einde van YouTube en soortgelijke diensten in Italië betekenen. Ook zijn de nieuwe regels in strijd met de Europese regelgeving van de EU die internetaanbieders vrijwaart van verantwoordelijkheid voor de inhoud aangeleverd door gebruikers.

Via: Engadget

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord