abonneren

WordPress

WordPress is erg populair onder bloggers, omdat zowel beginners als gevorderden hiermee snel en comfortabel een blog kunnen beheren. Het kan in veel situaties handig zijn om vanaf een mobiel apparaat te bloggen, en dat is precies wat de app voor WordPress mogelijk maakt.

Voor verschillende platforms, zoals de iPhone, iPad, BlackBerry en Android, verscheen WordPress al eerder en nu mag ook de Symbiangebruiker er aan geloven. Ook deze uitvoering is weer gratis en geschikt voor zowel blogs die op de servers van WordPress staan als blogs die u op een eigen (of gedeelde) server hebt gezet (met WordPress versie 2.7 of hoger).

Het belangrijkste onderdeel van de app is natuurlijk het schrijven van een nieuwe blogpost, waarbij u ook foto's of video's kunt toevoegen. Verder kunt u bestaande postings bewerken of reacties bekijken en verwijderen. Ook geeft de app toegang tot mooie statistieken van het aantal bezoekers per dag, week of maand. De Ovi Store is normaal gesproken de plaats waar u deze app zult zoeken, maar in dit geval raden we aan om dat via de achterdeur te doen. Op dev.nokia.wordpress.org staat een recentere versie (0.8.4), die ook al geschikt is voor toestellen met Symbian^3, waaronder de bekende Nokia N8, maar ook de recente C6 en C7. Kennelijk kost het goedkeuringsproces van Nokia wat tijd, waardoor de versie in de Ovi Store achterloopt, al konden we niet achterhalen welke versie nu precies in de Ovi Store is opgenomen. De snelste manier om de app te installeren, is door met de browser op uw toestel naar het bovengenoemde adres te wijzen en vervolgens het .sis-bestand te downloaden en installeren.

iPad, iPhone, BlackBerry, Android, Symbian; Gratis (Nokia, S60 5e editie en Symbian ^3)

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Website, Internet

Tags:

Laatste reactie