Word een WhatsApp-poweruser

Als het om instant messaging gaat, is WhatsApp nog steeds ongeëvenaard. De concurrentie komt en gaat, maar WhatsApp is here to stay, zelfs na de overname door Facebook. Maar hoe veilig is de chat-app eigenlijk? En wat is het alternatief? Hier vind je alles wat je moet weten, plus de beste tips om een echte poweruser te worden.

Gratis, betaald of een abonnement?

WhatsApp staat niet bekend om zijn duidelijke communicatie als het gaat om de prijs van de app of het abonnement. Het komt erop neer dat sommigen per jaar moesten betalen, anderen eenmalig een euro moesten neertellen en weer anderen de portemonnee helemaal niet hebben moeten trekken. Lekker duidelijk allemaal.
 

Veiligheid

Niets is onkraakbaar, ook WhatsApp niet. Jan Koum en de zijnen doen er in elk geval alles aan om de boel dicht te gooien, met wisselend succes. Een paar maanden terug onderzocht PCM al even hoe het tegenwoordig met je privégegevens gesteld is, en toevaligerwijs rolde WhatsApp amper een maand later end-to-end-encryptie uit. Maar heeft dat dan geholpen?
 

WhatsApp op pc

WhatsAppen op je pc is helaas geen kwestie van een programmaatje downloaden en klaar is Kees. Via je browser kom je er wel in de buurt, maar je hebt nog steeds een verbinding met je smartphone nodig. Sinds kort is er ook een op zichzelf staande app beschikbaar, maar ook daar geldt: geen smartphone is geen WhatsApp. Dat heeft zo zijn redenen, maar irritant is het wel.Whatsapp Web is een handige tool, maar je moet nog altijd wel je smartphone bij de hand hebben.

Features

WhatsApp deed een paar jaar geleden een goede zet om spraakberichten te gaan ondersteunen. Die techniek is later uitgebouwd tot bellen via VoIP, zodat je je telefoonabonnement bijna wel kunt opzeggen.

Een feature die minder werd toegejuicht, was die van de blauwe vinkjes. Gelukkig kun je die uitschakelen, of via een ander omweggetje berichten lezen zonder dat de ander het doorheeft.

In dit artikel vind je daarnaast nog meer goede tips om een WhatsApp-poweruser te worden. Meer privacy-tips voor WhatsApp vind je hier.
 

Alternatieven

De geijkte alternatieven als Skype en gewoon sms'en ken je natuurlijk al. Telegram kwam rondom de blauwevinkjesgate in een stroomversnelling terecht, vooral omdat de WhatsApp-kloon zonder moeite op je pc kan worden geïnstalleerd. En het is opassen geblazen, want ook Google springt nog maar eens bovenop de markt voor instant messaging, met de gloednieuwe app Allo. Al is het nog maar zeer de vraag of het Google dit keer wel gaat lukken WhatsApp naar de kroon te steken.

Geschreven door: Daan Doedens op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags: facebook, tips, whatsapp, telegram, instant messaging, whatsapp web, im