abonneren

Windows Internet Explorer 9 beschikbaar

Microsoft heeft Internet Exporer 9 nu officieel vrijgegeven. De nog steeds zeer populaire browser van Microsoft is flink onder handen genomen, zowel achter de schermen als in zichtbare functionaliteit.

Zo is er een nieuwe Javascript engine, een snellere rendering-engine die gebruik maakt van de beschikbare hardware versnelling gebruikmakend van de GPU. De gebruikersinterface is aangepast waarmee het gebruik vlotter overkomt.

Met de Internet Explorer 9 heeft Microsoft ook de boude stap genomen door Windows XP niet te ondersteunen, terwijl dit besturingssysteem nog heel veel gebruikt wordt. Zo doet het bizarre feit zicht voor dat Microsoft als enige een browser uitbrengt, die het eigen en meest populaire besturingssysteem niet ondersteunt. Een veel bekritiseerde beslissing!

IE9 ondersteunt alleen Windows 7, Windows Vista en Windows 2008/2008-R2. Er is een 32-bits- en een 64-bits-uitvoering. De gebruikersinterface is minimalistisch uitgevoerd. Standaard zijn de menubalken verborgen. De browser ondersteunt nog steeds een groot aantal Active X-componenten. Ook de beveiligingsfunctionaliteit is flink aangepakt.

Nieuw is ook een “do-not-track”-functie die het gebruikers makkelijker maakt om zicht te ontrekken aan het monitoren van de browseractiviteiten. Deze functie is aanbevolen door de Amerikaanse Federal Trade Commission naar aanleiding van de discussie over het anoniem kunnen browsen. IE9 en Firefox 4 zijn straks de enige browsers die een degelijke functie hebben ingebouwd.

Download IE9 hier of lees alles over Internet Explorer.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord