abonneren

Wikileaks keert zich tegen eigen oprichter

Het lijkt erop dat Wikileaks zijn eigen graf aan het graven is. De leden van de klokkenluiderssite roepen om het aftreden van oprichter Julian Assange, vanwege aanklachten van sexuele intimidatie en zijn reactie daarop.Assange werd vorige maand aangeklaagd wegens aanranding en verkrachting.
De oprichter van Wikileaks noemde de aanklacht een smerige poging van de Amerikaanse regering om hem in het diskrediet te brengen. Toch zijn de andere bestuursleden van Wikileaks niet overtuigd. Zo zegt het IJslandse bestuurslid, Birgitta Jonsdottir, dat ze niet denkt dat de Amerikaanse overheid achter de aanklacht zit. Ze noemt Assange 'niet zo handig in de sociale omgang' en een 'chauvinist'. Samen met andere bestuursleden wil Jonsdottir dat Assange tijdelijk zijn functie neerlegt om zijn privéleven op orde te krijgen. Wanneer Assange aan het roer van Wikileaks blijft, zal dit schadelijk voor de site zijn.

TechEye

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord