abonneren

Wifi steeds langzamer

Uit onderzoek van de Universiteit Twente blijkt dat draadloos internet via wifi steeds trager wordt. Dit komt doordat steeds meer mensen tegelijk draadloos internetten.

Bij draadloos internet via wifi wordt gebruikgemaakt van een beperkt aantal frequenties. Als er sprake is van meerdere netwerken, kan er storing optreden, waardoor internetsnelheden sterk teruglopen. Volgens de onderzoekers worden nooit de beloofde snelheden gehaald zoals die op de verpakkingen van wifi-routers zijn te lezen. Bij veel drukte haalt een router soms maar 20 procent van de beloofde doorvoersnelheid.  Wifi, dat is bedacht in de jaren tachtig, is niet ontworpen voor huidige gebruiksintensiteit. De onderzoekers pleiten daarom om na te denken over een nieuwe standaard. Het onderzoek werd verricht door onderzoeksinstituut CTIT van de Universiteit Twente, in opdracht van het Agentschap Telecom

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord