Weblog.nl overgebracht naar WordPress.com

Sanoma Media draagt per 1 maart 2013 de blogdienst Weblog.nl over aan WordPress.com. De Nederlandse blogdienst ondervindt al langere tijd problemen.

Sanoma Media gooit de handdoek in de ring voor Weblog.nl. De blogs op Weblog.nl zullen na 1 maart 2013 niet meer online staan. Deze kunnen worden voortgezet bij WordPress.com.

Bloggers die gebruikmaken van Weblog.nl kunnen hun blog exporteren en daarna importeren bij WordPress.com, aldus Sanoma. Zo kunnen zij hun blog voortzetten bij WordPress.com. Voor het overzetten van de blogs is er een handleiding beschikbaar bij de Weblog.nl helpdesk. Alle gebruikers moeten vandaag een mail hebben ontvangen met informatie en instructies.

Teleurgesteld
De bloggers van Weblog.nl reageren zeer teleurgesteld. “De lol is er wel af ondertussen”, schrijft Irma. “Niet weer die hel” en “Ik heb er nu al hoofdpijn van”, reageren Nathalie Montfoort en Charlotte Peters onder de exportinstructies van de Weblog.nl helpdesk.

De overdracht van Weblog.nl is echter niet meer te vermijden. Volgens Sanoma is de kwaliteit van Weblog.nl al langere tijd niet meer op het gewenste niveau. Eind 2011 kampte Weblog.nl met problemen na een migratie van Typepad naar software van WordPress. De weblogs stonden wel online, maar bepaalde onderdelen ontbraken lange tijd. Ook was het niet mogelijk om een nieuw weblog aan te maken.

Beste alternatief
Ondertussen zijn er goede en gratis alternatieven voor Weblog.nl gekomen. Sanoma denkt dat WordPress hierbij het beste alternatief is voor Weblog.nl. Deze grote internationale partij zou meer te bieden hebben op het gebied van techniek, expertise, volume en de gebruiksmogelijkheden van blogging. Technisch draait Weblog.nl al op WordPress.com, zodat er aan de achterkant weinig zal veranderen. Het content management systeem zou hetzelfde werken.

Domper
Een flinke domper voor de gebruikers is wel dat de link naar hun weblog verandert, wat veel sitebezoekers kan kosten. Daardoor zullen ze mogelijk tijdelijk minder snel naar boven komen in de resultaten van de zoekmachines. Daarnaast verliezen zij onder andere de SEO- en Akismet statistieken en worden bij de import geen links meegenomen die in de artikelen staan. Ook zullen de bloggers hun menu opnieuw moeten instellen en komen de achtergrond, header, widgets en gebruikers niet mee.

Bron: Nu.nl

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet, websites, bloggen, weblogs, weblog.nl, wordpress.com