abonneren

Webkit-browsers nu op tweede plaats

Het wereldwijde gebruik van de Safari browser van Apple is boven de 8,1% gestegen. Samen met de gestage groei van Google’s Chrome browser staan de browsers gebaseerd de opensource Webkit nu op de tweede plaats achter Internet Explorer.

Het marktaandeel van Internet Explorer daalt geleidelijk naar 53 %. Het gebruik van Firefox zakt ook een beetje in naar 21,47 %. Chrome groeit enorm naar 13,49 %.

Als we de aandelen van Safari en Chrome bij elkaar optellen komen we op 21,59 % net iets boven de 21,47 % van Firefox. Zonder de andere op Webkit gebaseerde browsers mee te rekenen hebben de Webkit-browsers al de tweede plaats bereikt. Naast Safari en Chrome zijn vrijwel alle mobiele browsers Webkit-varianten. Zowel de browsers van Android, WebOS van HP, BlackBerry als Symbian zijn op de opensource Webkit gebaseerd.

Als we de marktaandelen van alle opensource browsers bij elkaar optellen (Firefox, Chrome en Safari) dan komen we met 43% dichtbij de 53 % van Internet Explorer.

Via: techcrunch

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord