abonneren

Waarde Facebook daalt naar 65 miljard

De waarde van Facebook is de afgelopen maanden gedaald van $100 miljard naar $65 miljard.

Gerekend naar de huidige handelswaarde van de Facebook-aandelen is het bedrijf nu ongeveer 65 miljard dollar waard. Dit blijkt uit de verkoop van een pakket aandelen door een grootaandeelhouder. Deze waardedaling zou volgens de aandeelhouders een gevolg zijn van de komst van Google+, dat razensnel groeit en gezien wordt als een bedreiging voor Facebook.

In januari was Facebook nog 70 miljard waard. Nu is de waarde daar nog onder gezakt. In juli werd de waarde geschat op 100 miljoen. Eind 2009 was Facebook nog maar 10 miljard waard, dus oprichter Mark Zuckerberg heeft nog niet te klagen. Daar de aandelen van Facebook niet op de beurs verhandeld worden, blijft de werkelijke waarde van het bedrijf nogal fictief.

Veel analisten zien in Google+ niet een heel grote bedreiging voor Facebook. Verwacht wordt dat Google+ als blogging-tool een eigen leven naast Facebook zal krijgen.

Via: AllThingsDigital

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord