Vooruitblik: wat gaat Google dinsdag presenteren?

Op 4 oktober vindt Google’s #madebygoogle-evenement plaats, waarin het bedrijf nieuwe apparaten en programma’s laat zien. Wat kunnen we precies verwachten?

Pixels

Met twee smartphones in de Pixel-lijn vervangt Google de bestaande Nexus-toestellen. Een beetje informatie over de toestellen is al naar buiten gebracht. Zo verschijnt er een 5 inch/variant en een Pixel XL met een 5,5 inch-scherm. De foto’s laten een dubbele camera zien, een vingerafdrukscanner op de achterkant en (gelukkig) gewoon een audiopoort. De vermoedelijke prijs van 650 dollar is wel even slikken. Lees ook: Foto's en details Google Pixel-smartphones vroegtijdig bekend.

 

Zo moeten de Pixel en Pixel XL eruit gaan zien. 

 

Android Nougat

Ook wordt een update naar Android 7.1 verwacht: icoontjes worden onder handen genomen. Niet alleen qua voorkomen, maar door erop te schuiven kun je er snelle acties aan koppelen. Bijvoorbeeld voor het opstellen van een mail als je over het Gmail-icoon veegt. Naar verwachting zal Android 7.1 natuurlijk ook de nodig bugfixes krijgen.

 

Google Home & wifirouter

Al eerder dit jaar werd Google Home aangekondigd. Een slimme speaker die je met spraak bedient. Handig dus om snel een muziekje op te zetten. Maar je kunt de Home-speaker ook gebruiken als slimme assistent, een soort Siri zonder telefoon dus.

Daarnaast wordt er ook een router van Google verwacht. Deze router moet vooral voor ‘internet-of-things’-apparatuur in huis geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan slimme thermostaten of de Google Home-router. 

 

De Google Home-hub connect je hele huis.

 

Chromecast

Vorig jaar werd al een nieuwe Chromecast gepresenteerd. Deze nieuwe variant kan dankzij een betere chip een snellere draadloze verbinding maken. De Chromecast die 4 oktober op het programma staat moet nóg hogere snelheden aankunnen, want hij ondersteunt 4K-resoluties.

 

Andromeda

Tablets voor productieve doeleinden zijn hip: Surface-tablets, iPad Pro en Samsung en Huawei doen ook al mee. Google probeerde het met de Pixel C-tablet. Maar helaas is Android nog niet helemaal geschikt voor productieve doeleinden. De kans bestaat daarom dat Google een nieuw besturingssysteem uit de doeken doet: Andromeda. Evenals een nieuwe tablet met dit OS. Of het een doorontwikkeling van Chrome OS (dat nu ook Android apps kan draaien) is, of een losstaand besturingssysteem naast Android en Chrome, is tevens onbekend.

 

Livestream

Interesse om het evenement zelf te volgen? Vanaf vijf uur ’s middags begint de livestream op YouTube, de echte aankondigingen beginnen om 18:00 uur. Op madeby.google.com kun je alle aankondigen rustig volgen. PCM zit natuurlijk ook klaar om het nieuws te volgen. 

Geschreven door: Jorispeterse op

Category: Nieuws, Internet

Tags: google, pixel, google home, andromeda, pixel xl