abonneren

Vodafone rolt 4G-netwerk sneller uit

Vodafone heeft de landelijke dekking van zijn 4G-netwerk zes maanden eerder klaar dan gepland. Klanten kunnen in september overal gebruik maken van het snelle mobiele internet.

Dat maakte algemeen directeur Rob Shuter van Vodafone vanochtend bekend. Dat Vodafone het netwerk sneller uit wilde rollen is niet zo gek, aangezien het 4G netwerk van concurrent KPN in april al het hele land besloeg. Dat Vodafone nu ook sneller kan leveren heeft vooral te maken met de zachte winter van dit jaar. Daardoor kon in de wintermaanden gewoon worden doorgewerkt aan het aanleggen van de benodigde kabels en de aanpassingen van zendmasten.

Voorsprong

Op dit moment heeft Vodafone 900.000 klanten met een abonnement waarmee zij gebruik kunnen maken van 4G. Het bedrijf streeft ernaar om dit aantal aan het eind van 2015 verdubbeld te hebben. Daarmee laat het telecombedrijf volgens Shuter branchegenoten als Tele2 en T-mobile ver achter zich.

Grote kansen

Er zijn ook steeds meer telefoons die voor 4G geschikt zijn, wat voor Vodafone grote kansen oplevert. KPN, die landelijk al 4G aanbiedt, heeft al miljoenen klanten die van het netwerk gebruik maken. Door de nieuwe technologie gaan klanten ook anders om met mobiele data. Zo maken ze veel meer gebruik van de videofuncties op mobiel. Het is ook niet zo gek dat hun dataverbruik daardoor 2,5 tot 4 keer zo hoog is als bij klanten die nog zijn aangesloten op 3G. 

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet, Vodafone, 4g, Uitrol, eerder, 4g-netwerk, rob shuter

Laatste reactie