abonneren

Vodafone maakt 3G sneller voor huidige abonnementen

Vodafone gaat de snelheden verhogen van 3G-internet. Alle abonnementen zijn geschikt voor de snelheidsverhoging, het is geschikt voor de meeste smartphones en nog gratis ook.

Vorige week werd bekend dat KPN nieuwe abonnementen gaat aanbieden met 4G-snelheid. In Amsterdam is 4G al beschikbaar. Vodafone pakt het heel anders aan. Het bedrijf wil pas na de zomer grote delen van Nederland 4G-dekking geven. De reden is dat er nog te weinig smartphones op de markt zijn die de Nederlandse 4G-frequenties ondersteunen. De enige apparaten die op 4G van KPN werken zijn Nokia Lumia 920, Lumia 820, Samsung SIII 4G, Huawei Ascend P1, Samsung Galaxy Note 10.1 4G, de Huawei dongel voor laptops en een mobiele 4G Wi-Fi HotSpot van Huawei.

Volgens Vodafone Nederland-CEO Rob Shuter wil het bedrijf eerst de snelheid van 3G verhogen als overbrugging tot 4G beschikbaar is. “Door slim te investeren in het netwerk, kunnen onze klanten nu direct al op hun huidige smartphone profiteren van de hoogste internet snelheden op het 3G-netwerk in Nederland. Wij laten onze netwerkinvesteringen synchroon lopen met de mogelijkheden van de smartphones van onze klanten”, aldus Shuter.

 

Voor alle abonnementen en gratis

 

Door het gebruik van nieuwe antennes en software kunnen er twee verbindingen tegelijk gebruikt worden. Het goede nieuws lijkt te zijn dat Vodafone zegt dat ‘alle abonnementen geschikt zijn voor de snelheidsverhoging’. Vodafone meldt echter wel dat ‘de snelheid afhankelijk is van de snelheid die je nu hebt’ en ‘er zijn geen extra kosten verbonden aan deze snelheidsverhoging’.


Om gebruik te maken van de snelheidsverhoging van 3G moet het gebruikte toestel de nieuwe techniek wel ondersteunen. De meeste smartphones (zoals de iPhone 5) zijn volgens Vodafone geschikt. Het snellere 3G is nu al beschikbaar in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en grote delen buiten de randstad.

Via: ZDNet

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: snelheid, Vodafone, 4g, Mobiel Internet, 3g

Laatste Vacatures