abonneren

Vodafone brengt opvolger 4G volgend jaar naar Nederland

Vodafone gaat vanaf volgend jaar het snellere LTE-Advanced netwerk aanbieden, de opvolger van het huidige 4G-netwerk. Dit bevestigd de telecomprovider in een antwoord op Twitter. Vodafone is al gestart met het testen van de snellere mobiele verbinding in Duitsland.

In een reactie op Twitter meldt Vodafone dat volgend jaar al wordt gestart met LTE-A in Nederland, vermoedelijk op beperkte schaal. Met de opvolger van 4G zijn in theorie snellere internetverbindingen mogelijk tot 100Mbit per seconde. Dit is het dubbele van de capaciteit van het huidige 4G. De in Duitsland geteste snelheden van Vodafone kwamen uit op 225 Mbit per seconde.

Het is onbekend of er momenteel ook al in Nederland wordt getest met 4G. De Nederlandse tak van Vodafone maakte onlangs bekend dat het bedrijf binnen anderhalf jaar een landelijke 4G-dekking wil aanbieden.

De introductie van LTE-Advanced volgt relatief snel na de opkomst van de eerste 4G-netwerken in Nederland. De meeste Nederlandse providers zijn pas dit jaar begonnen met het uitrollen van hun 4G-netwerken.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Vodafone, 4g