abonneren

Vodafone-abonnees krijgen sneller mobiel internet

Vodafone is begonnen met het plaatsen van een nieuw soort antennes die een betere dekking geven, meer capaciteit hebben en sneller internet beloven. De Britse telecomprovider heeft dat zelf bekendgemaakt via een persbericht. De eerste antenne blijkt zelfs al in april te zijn geplaatst.

Vodafone heeft in een persbericht aangekondigd dat het Nederlandse netwerk wordt geüpgraded met Antenna Integrated Radio-antennes (AIR). Deze nieuwe antennes zorgen voor een betere dekking, hebben een grotere capaciteit, een lager energieverbruik en zijn ook nog eens sneller dan de antennes die in het huidige netwerk gebruikt worden.

Vodafone zet als eerste provider in Europa via deze AIR-technolgie in op hoge (1.800MHz en 2.100MHz) én lage (800MHz en 900MHz) frequenties. Naast 4G zal er in 3G ook nog worden geïnvesteerd, aangezien het wel even duurt voordat iedereen een 4G-telefoon heeft.

De nieuwe antennes zijn van het bedrijf Ericsson. De netwerkapparatuur is volledig geïntegreerd in de antenne, waardoor een serieuze energiebesparing bereikt wordt van maximaal 42 procent. Verder kost het plaatsen van de nieuwe antennes maximaal 30 procent minder tijd dan de oude. De antennes worden de nieuwe standaard en worden allereerst in drukke gebieden zoals de randstad geplaatst, zodat het netwerk er daar meer capaciteit krijgt.

Ook de dekking zou beter zijn dan bij de oude antennes. Maar misschien nog wel interessanter is dat de nieuwe antennes sneller mobiel internet bieden volgens Vodafone.

Vodafone is overigens ook hard bezig met het voorbereiden van de uitrol van het 4G-netwerk, dat deze zomer nog live moet gaan.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet, Telecomproviders, Vodafone

Laatste reactie