VKblogs verdwijnen bij migratie Weblog.nl

De blogdienst VKblog van de Volkskrant gaat verloren bij de migratie van Weblog.nl naar WordPress.comm. De Volkskrant had de dienst VKblog in 2011 ondergebracht bij Weblog.nl van Sanoma. Per 1 maart 2013 zal Sanoma Weblog.nl uit de lucht halen.

Deze week werd bekend dat de blogs van Weblog.nl worden overgebracht naar WordPress.com. Bloggers die hun blog van Weblog.nl willen voortzetten moeten deze zelf migreren naar WordPress.com.

Een aantal bloggers heeft een reactie geplaatst onder de mededeling van Weblog.nl dat deze wordt overgedragen aan WordPress.com. Velen zitten met technische vragen over hoe zij hun blog moeten exporteren. Dat blijkt in de praktijk nog niet zo gemakkelijk. Bovendien raakt de server van Weblog.nl soms overbelast vanwege de vele exportaanvragen van bloggers.

Geen migratiemogelijkheid
Mensen met een VKblog hebben deze migratiemogelijkheid echter niet. De VKblogs blijken nooit te zijn geïntegreerd in Weblog.nl. “Door de technische migraties van Weblog.nl en de problemen die daaruit voortvloeiden is het niet mogelijk gebleken de VKblogs in Weblog.nl te integreren. De VKblogs zullen nu dus ook niet overgezet kunnen worden naar WordPress.com”, antwoordt een medewerker van Sanoma op vragen van mensen met een VK Blog.

Deze mededeling van de Sanoma medewerker wekt verbazing bij Hoofdredacteur Laurens Verhagen van Volkskrant.nl. Deze dacht dat de VKblogs wel mee zouden gaan naar WordPress.com, meldt Webwereld. De zaak wordt “intern uitgezocht”.

Sanoma bevestigt echter dat de Volkskrant-blogs niet meegaan. "Die zijn nooit geïmporteerd", zegt content publishing director Eric Ariëns van Sanoma aan Webwereld. Dit betekent dat de VKblogs niet kunnen worden geëxporteerd om deze daarna te importeren bij WordPress.com.

De Volkskrant startte het weblogplatform VKblog in 2005. Deze zou op 1 maart 2011 worden afgesloten, maar sloot op het laatste moment nog een overeenkomst met Sanoma om de blogs onder te brengen bij het toenmalige Web-log.nl. De migratie van de VKblogs naar de Web-log.nl was echter geen succes. Eind augustus 2011 verdween Weblog.nl zelf plotseling van internet doordat de blogplatformaanbieder TypePad opeens de basis onder Weblog.nl wegtrok. De oplossing van dit probleem kostte zoveel inspanning dat Sanoma er nooit meer aan toe is gekomen om de VKblogs te integreren met Weblog.nl. De VKblogs zijn daardoor al sinds augustus 2011 offline gehaald.

 

Bron: Webwereld

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet, wordpress, websites, bloggen, weblog.nl