abonneren

Vind zelf de Boston Bomber via foto's op Reddit

Bezoekers van Reddit en 4chan zijn op zoek naar dader(s) van de bomaanslagen op de Boston Marathon door honderden foto’s van de marathon door te spitten op verdachte zaken. Reddit doet de zoektocht onder de kop FINDBOSTONBOMBER.

 

Aan de ene kant is het natuurlijk een mooi gegeven dat vele gebruikers de politie kunnen helpen met het vinden van daders van de aanslag maar het gevaar is ook dat er een heksenjacht gaat plaatsvinden of mensen onterecht als verdachte worden bestempeld. De ‘verdachten’ op de foto’s die getoond worden op o.a. de Daily Mail Reporter zijn ook onherkenbaar gemaakt. Doordat iedereen tegenwoordig een camera bij zich heeft in de vorm van een smartphone of anderszins, is de kans steeds groter dat er beeld is van daders van dergelijke aanslagen. CNN heeft aangegeven dat een verdachte is aangehouden na het zien van twee video’s van de plek waar de tweede bom afging. Er is nog wel wat verwarring over de verdachte want waar CNN spreekt over een donkergetinte man, heeft CBS het over een blanke man in zwarte jas.

 

Snelkookpan in rugzak

Onderzoekers hebben aangegeven dat de twee snelkookpannen met bommen die afgingen in een zwarte rugzakken zaten. Hierop zijn gebruikers ook op zoek naar de vorm van een dergelijke bom in rugzakken zoals in de foto hieronder:

Pressure cooker

De gebruikte 6 liter snelkookpannen zouden van het Spaanse merk Fagor zijn die daar 50.000 van verkopen in de VS elk jaar. Hierdoor wordt het in ieder geval mogelijk iets gerichter te zoeken.

De FBI en antirerreur-organisaties vragen mensen om vooral hun foto’s en video’s beschikbaar te stellen aangezien ze kunnen helpen bij het vinden van verdachten zaken en daarmee hopelijk ook de daders.

Bron: Daily Mail Reporter

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags: 4chan, reddit, findbostonbomber