abonneren

Venngage

Ga je een presentatie geven? Om je boodschap over te brengen, zorg je ervoor dat ie informatief, blits, helder en compact is. Deze vier ingrediënten definiëren goede infographics.

Venngage mag je gratis uitproberen, maar houd er alvast rekening mee dat je ontwerpen zichtbaar zijn voor iedereen. Een upgrade naar een Professional-account (circa € 15 per maand) verlost je van die beperkingen en voegt er nog een paar extra’s aan toe: trafficanalyse, groepsfunctionaliteit en enkele plugins. De insteek van Venngage is vergelijkbaar met die van Infogr.am: het online creëren van infographics. We raden je wel aan dat vanuit Chrome te doen, want in Internet Explorer en Firefox lukt dat niet goed. Ook hier kun je beginnen met een sjabloon: er zijn er in totaal negen, gericht op marketing en sales. De mogelijkheden zijn behoorlijk uitgebreid. Zo kun je onder meer de lettertypes, kleuren, dimensies en effecten van grafieken bijsturen. Eigen elementen toevoegen is evenmin een probleem. Er is keuze uit diagrammen (17 types), pictogrammen, vormen, tekst, achtergronden en, al dan niet eigen, afbeeldingen. Het is soms wel even zoeken naar de gewenste optie. Om bijvoorbeeld de grootte van je grafieklabels aan te passen, moet je Style openen en vervolgens Other selecteren. Eigen data (xls en xlsx) uploaden is eveneens mogelijk en op jouw verzoek haalt Venngage ook allerlei statistische informatie op uit onder meer je Facebook-, Twitter- of Google Analytics-account. Dit hele proces van data uploaden en verwerken had echter intuïtiever – en sneller – gekund. Elk ontwerp krijgt een unieke url mee en laat zich downloaden in png- of pdf-formaat of inbedden in een webpagina. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Internet

Tags: Infographics

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord