abonneren

Vaticaan: hackers zijn op missie van god

In een tijdschrift van het Vaticaan, Civilta Cattolica, schrijft Eerwaarde Antonio Spadaro dat hackers uit de 'Linux code'-school en hackers die hardware modificeren op een missie van god zijn. Spadaro wil de term 'hacker' rehabiliteren en loskoppelen van personen die zich met cybercrime bezighouden.

Spadaro gebruikt een quote van Eric Raymond, "hackers bouwen, crackers breken," en trekt parallellen tussen de hackerethiek en de christelijke leer. De priester is vooral onder de indruk van de toepassing van intelligentie en creativiteit bij het oplossen in de hackerscultuur. Ook roemt hij het openlijk delen van informatie en de desinteresse in financieel gewin die bij veel hackers speelt. Wel ziet hij dat er tegelijkertijd grote verschillen zijn tussen het christelijk geloof en hackers, die een afkeer hebben van rigide hierarchische structuren.

 

Bron: Civilta Cattolica

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord