abonneren

Vakantie Nederlanders niet zonder internet

Vakantie zonder internet wordt voor Nederlanders steeds vaker ondenkbaar. Driekwart van de reizen wordt al online geboekt. Steeds vaker gaan we tijdens de vakantie wel een keer het net op.

Dit blijkt uit een onderzoek dat online marktonderzoekbureau Multiscope uitvoerde onder ruim 1000 leden van haar panel ‘Vakantie en Reizen’. Zo geeft 64% van de ondervraagden aan tijdens de vakantie wel eens online te gaan.

De eigen laptop is daarbij het populairst, 45% geeft aan deze op reis te gebruiken. Ook een computer ter plaatse (40%) of een mobiele telefoon (37%) wordt vaak gebruikt. 37% van de ondervraagden gebruikt wel eens een internetcafé.

De helft van de reizigers kijkt vooraf of hun bestemming beschikt over wifi. Voor 40% van hen is de aanwezigheid van wifi zelfs belangrijk bij de keuze voor de accommodatie. Extra maatregelen om in het buitenland goedkoop te kunnen internetten, nemen we nauwelijks. Zo geeft 90% van de ondervraagden aan geen extra abonnementen af te sluiten of een extra bundel voor de mobiele telefoon aan te schaffen.

Privé of werk?
Het meest wordt internet in de vakantie gebruikt om privé e-mail te lezen. E-mail van het werk wordt maar door 22% gelezen. Het raadplegen van de weersvoorspellingen op het vakantieadres is een met 68% bijzonder populair.

Sociale media
Van de 70% van de ondervraagden die actief zijn op sociale media, zijn dat ook tijdens de vakantie. Vooral voor het lezen van de updates van anderen. Gebrek aan tijd en het niet laten weten aan kwaadwillenden dat men niet thuis is, is voor 14% een reden om de sociale media niet te gebruiken.

Ondanks het toenemende gebruik van internet tijdens de vakantie zegt 73% wel zonder internet te kunnen. Slechts 11 % kan op vakantie niet zonder internet. 29% heeft dankzij internet meer contact met bekenden dan voorheen zonder internet. Ondanks dat je dankzij internet dichter bij huis bent, heeft 73% toch wel het gevoel echt weg te zijn.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord