abonneren

Uploader torrent The Revenant moet boete van miljoen betalen

Een 31-jarige man die vorig jaar de speelfilm The Revenant online lekte, moet een boete van 1,1 miljoen dollar betalen. Hij hoeft niet de gevangenis in, hoewel hij die straf wel opgelegd kon krijgen.

Daarover schrijft Torrentfreak. Films lekken om de haverklap uit op torrentsites, maar The Revenant was een geval apart. Een kopie in hoge resolutie was al een week voordat de film in de bios zou draaien op illegale downloadkanalen te vinden. 

20th Century Fox zou daardoor veel potentiële inkomsten zijn misgelopen. Tegen de tijd dat de film legaal te zien was, hadden meer dan een miljoen internetpiraten 'm al binnengehengeld. De uploader lekte overigens ook The Peanuts Movie online.

Externe schijf

De man in kwestie werkte eerder voor de filmstudio en slaagde er in om kopieën van de films over te zetten op zijn externe harde schjif. Deze versies waren eigenlijk bestemd voor jury's van filmfestivals.

De decembermaand van 2015 was een vervelende voor filmmaatschappijen, want er lekten destijds nog veel meer films bijzonder vroeg uit. The Hateful Eight, Creed, Steve Jobs en andere titels waren daarbij slechts enkele voorbeelden

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Torrent

Nieuws headlines

Laatste reactie