abonneren

UPC wil dit jaar nog 500 Mbps aanbieden

Nadat UPC laatst al aankondigde om internetsnelheden aan te bieden van 200 Mbps, zegt het bedrijf nu de maximale snelheid voor het einde van het jaar zelfs te willen verhogen naar 500 Mbps.

Waar de maximale snelheid van internetabonnementen van UPC begin dit jaar nog 120 Mbps was en vanaf 3 april naar 200 Mbps opgeschroefd werd, is de kans groot dat er via het snelste abonnement dit jaar nog 500 Mbps door de UPC-lijn wordt gepompt.

CEO Mike Fries van het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, meldde dat voornemen tijdens een conference call. Fries zegt dat het bedrijf nu al praktijksituaties aan het testen is met de duizelingwekkende snelheid. UPC heeft de informatie bevestigd, maar heeft verder niets te melden.

Been there, done that

Op het hoofdkantoor van UPC zou inmiddels al een operationele internetverbinding van 500 Mbps aanwezig zijn. Voor dat doel werd een nieuwe router geïnstalleerd, waarna de snelheid van 500 Mbps (en 50 Mbps uploadsnelheid) ook in de praktijk bereikt werd. Om abonnementen met deze snelheid aan te kunnen bieden moeten zeer waarschijnlijk ook de routers bij klanten thuis worden vervangen, wat opschakelen naar 500 Mbps een grote operatie maakt.

Vanaf 3 april zijn er abonnementen tot 200 Mbps van UPC beschikbaar, maar tot op de dag van vandaag geldt dat niet voor elke regio in Nederland. De dekking zou nu op ongeveer een kwart  liggen van het gebied dat UPC bestrijkt. Ziggo biedt nog altijd een maximale snelheid van 120 Mbps aan en er zijn nog geen openbare plannen om die snelheid te verhogen.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Internetsnelheid, Upc, Internetabonnementen