abonneren

UPC voorziet bushokjes van draadloos internet

Internetprovider UPC gaat vijf bushaltes in de steden Eindhoven en Hilversum voorzien van gratis openbaar Wi-Fi. Voordat smartphonegebruikers die op hun bus wachten gebruik kunnen maken van het gratis internet, krijgen ze eerst een reclamebericht van adverteerders te zien.

UPC slaat voor de internetproef de handen ineen met reclamebedrijf CBS Outfoor. Wie inlogt op het draadloze netwerk, komt op een landingspagina terecht met reclames van verschillende adverteerders. Vervolgens kunnen ze gratis internetten.

De vijf bushokjes in Eindhoven en Hilversum worden voorzien van Wi-Fi met een verbinding met het kabelnetwerk van UPC. De proef met het internet is al gestart en loopt de komende drie maanden. Daarna wordt gekeken of het draadloos internet langer beschikbaar zal zijn voor busreizigers. Als dit het geval is, worden vijftig abri’s voorzien van Wi-Fi.

Het is de eerste keer dat bushokjes in Nederland worden voorzien van draadloos internet. In het openbaar vervoer komt gratis draadloos internet wel vaker voor: sommige bussen en de meeste treinen in Nederland zijn al voorzien van Wi-Fi.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Upc

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord