abonneren

UPC start met gratis wifi-hotspots

UPC begint vanaf 1 juli met het uitrollen van wifi-hotspots die door klanten gratis gebruikt kunnen worden. De modems van klanten worden standaard zo ingesteld, dat er drie andere abonnees mee kunnen verbinden via de ontstane hotspot. De connectie met de modems van andere UPC-klanten kost de gebruiker niets.

UPC maakte eerder al bekend dat het net als Ziggo een openbaar wifi-netwerk wilde uitrollen voor klanten in de regio’s waar het bedrijf dekking biedt. Daartoe worden hotspots opgezet, door de UPC-modems van klanten standaard zo in te stellen dat er drie andere UPC-abonnees mee kunnen verbinden. Als een UPC-abonnee dus door een woonwijk loopt, zal hij kunnen verbinden met de modems van andere abonnees.

UPC begint op 1 juli met een test in Zutphen. Die plaats is gekozen omdat daar veel UPC-abonnees dichtbij elkaar wonen. Wanneer de test is afgerond volgt een evaluatie van de gebruikservaring. Daarna is het idee dat het concept in alle regio’s van UPC wordt uitgerold.

Klanten die van de wifi-hotspots gebruik willen maken moeten zichzelf eerst registreren. Ze moeten daarbij het netwerk instellen bij hun laptop, smartphone of bijvoorbeeld tablet. Als er vervolgens modems in de buurt zijn die UPC-hotspots zijn, kan er verbonden worden met het internet. De dienst is volledig gratis voor UPC-abonnees.

Het netwerk zal na de test vermoedelijk in de lucht blijven in Zutphen. Dus klanten kunnen besparen op hun databundel voor smartphone of tablet volgens UPC.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Upc

Laatste reactie