abonneren

UPC en Ziggo delen wifi-hotspots in strijd met KPN

UPC en Ziggo willen hun wifi-netwerk delen om zo een groot landelijk netwerk op te kunnen zetten. Op deze manier zouden de twee kabelbedrijven de concurrentie aangaan met KPN. Dat meldt de Telegraaf donderdag.

Ziggo is al geruime tijd bezig met het opzetten van wifi-hotspots aan de hand van internetmodems van klanten. Deze modems worden gedeeld, waarbij het het modem een signaal uitzendt voor de klant, en een signaal voor voorbijgangers die zo wifi op kunnen pikken. Ook UPC gaat op deze manier hotspots creëren, maar UPC wil het tweede signaal alleen beschikbaar maken voor gasten binnenshuis, die zo niet op het thuisnetwerk in hoeven te loggen.

Mobiel netwerk

Met de samenwerking ontstaat volgens de beide bedrijven een groot wifi-netwerk door het hele land. Momenteel wordt gekeken naar de haalbaarheid van de samenwerking: of deze definitief doorgaat is nog niet bekend. Het aanleggen van de hotspots is voor beide bedrijven een aansluiting op de mobiele markt. UPC en Ziggo hebben nu geen telecomactiviteiten en daardoor geen eigen mobiel netwerk, wat KPN wel heeft.

Bron: De Telegraaf

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: