abonneren

Uitzending Gemist: tijdslot of pincode?

Eerder deze maand werd bekend dat Uitzending Gemist een tijdslot zou gaan krijgen. Op deze manier zouden programma's voor volwassenen afgeschermd blijven voor jeugdige kijkers.
Staatssecretaris van Bijsterveld vindt een tijdslot ouderwets en zoekt naar andere oplossingen.

Volgens de publieke omroep is beperkte toegang tot Uitzending Gemist noodzakelijk uit het oogpunt van Europese regelgeving. Een voorstel is het instellen van een tijdslot, waardoor programma's die niet voor jeugdige kijkers geschikt zijn pas vanaf acht uur 's avonds te bekijken zijn. Staatssecretaris van Bijsterveldt vindt de oplossing ouderwets en kijkt liever naar moderne technieken. Zo denkt de staatssecretaris aan de invoering van een pincode of een login-systeem. Het Commissariaat voor de Media gaat de aangeboden alternatieven overleggen.

BRIGHT

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord