abonneren

Uitverkoop van IPv4 internetadressen is gestart

Het Canadese bedrijf Nortel Networks Corp. verkoopt 666.624 ip-adressen aan Microsoft voor 7,5 miljoen dollar.

Nortel maakt hiermee gebruik van de mogelijkheid om munt te slaan uit de opkomende schaarste van IPv4-internetadressen. Nortels adressen zijn toegekend in de jaren 90 als bedrijfsadressen. Nortel gebruikt de mogelijkheid om hier geld mee te verdienen, voordat er door invoering van IPv6 weer genoeg adresruimte beschikbaar komt. Het Canadese bedrijf heeft het geld nodig om zijn schuldeisers af te betalen. De fabrikant van telecomapparatuur verkeert al sinds 2009 in betalingsproblemen en wordt met een faillissement bedreigd.

De Amerikaanse non-profit-organisatie die de uitgifte van ip-adressen regelt is van mening dat ip-adressen niet iets zijn dat je kunt verhandelen. Het is wel toegestaan om adressen over te dragen als de ontvanger over een netwerk beschikt en aannemelijk kan maken dat hij de adressen nodig heeft. Als de beide partijen die bij de adrestransactie betrokken zijn zich aan de regels houden, beperkt het registratie-instituut zich tot het registreren aan wie de adressen toebehoren. Of en hoeveel geld daarmee gemoeid is speelt dan geen rol.

Nortel heeft de adressen in januari geveild. Het bedrijf heeft ook nog 4000 patenten in de aanbieding, onder andere over LTE en draadloze breedbandnetwerken.

Bron: Total Telecom

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie