Twitter wil grotere focus op privé chatten

Twitter wil dat gebruikers meer gebruik maken van het 'Direct Message'-systeem en gaat voor die functie in de komende weken een update uitrollen. Volgens het bedrijf liggen er op het gebied van privéberichten nog kansen voor het oprapen.

Daarmee lijkt Twitter de concurrentie aan te willen gaan met WhatsApp en de messenger-dienst van Facebook. Het bedrijf focust zich eerst op een betere samenwerking tussen de mobiele en webversie van Twitter, die op het gebied van direct messages nog te wensen overlaat.

Synchroon

Door verbeterde synchronisatie komen verwijderde berichten in de verschillende versies voortaan met elkaar overeen en is het ook mogelijk in de apps van Twitter een volledig berichtenoverzicht terug te lezen, aldus het bedrijf.

"We willen Twitter versterken door het gemakkelijker te maken te wisselen tussen de publieke conversaties die op op onze dienst plaatsvinden, en de privégesprekken die je hebt met je beste vrienden," zo legt Twitter-topman Dick Costolo uit. Volgens Costolo worden direct messages een 'sleutelfunctie' in de toekomst van de dienst.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: chatten