abonneren

Twitter voorspelt beurskoersen

Uit onderzoek blijkt dat het sentiment op Twitter een goede manier is om voorspellingen te doen.

Tim Sprenger, een student aan de technische universiteit van München, onderzocht de voorspellende gave van Twitter op de aandelenbeurs. Naar blijkt, zouden investeerders 15% winst hebben geboekt wanneer zij de berichten op Twitter als leidraad hadden genomen. Hij analyseerde gedurende een half jaar 250.000 tweets. Duizenden aandelengerelateerde berichten worden elke dag getweet.

Volgens de student is Twitter niet een garantie om miljoenen te verdienen, maar biedt Twitter wel een betrouwbare bron. De studie legde de basis voor de website TweetTrader.net (nu nog beta) waar het sentiment onder twitteraars op bepaalde aandelen gevolgd kan worden.

Al eerder was de student in staat om de uitslag van de verkiezingen in Duitsland te voorspellen via Twitter. Zijn uitslagen per partij waren niet meer dan 2% van het uiteindelijke aantal stemmen verwijderd. Hij zei dat hij daarmee net zo goed scoorde als onderzoeksinstituten die voor dezelfde voorspellingen honderdduizenden euro’s hadden besteed aan onderzoek.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord