abonneren

Twitter maakt advertentieaccounts

Twitter begint met een nieuwe manier om geld te verdienen. Met "promoted accounts" kunnen adverteerders betalen om hun Twitter-account te promoten bij bepaalde gebruikers. Feitelijk wordt de hele feed daarmee een advertentie.De nieuwe betaalde feeds worden niet aan iedereen getoond. Alleen gebruikers die al gerelateerde feeds volgen krijgen de betaalde feed gesuggereerd om te volgen.
Voor anderen zal de feed onzichtbaar blijven. De nu al in de Twitterpagina aanwezige "Who to follow" suggesties worden bepaald op basis van de feeds die al worden gevolgd. De adverteerders kunnen dan betalen om hier als een te volgen tweed te worden getoond. Wie bijvoorbeeld al een aantal tweets volgt die over gaming gaan, zou een gepromote tweet over de Xbox als suggestie kunnen krijgen.

De gepromote tweets zullen als zodanig worden aangegeven. Net als nu kunnen de suggesties eenvoudig worden weggeklikt. Twitter experimenteert momenteel met de "promoted accounts". De kans dat u er één te zien krijgt is nu dan ook nog niet zo groot.

Via: TheRegister

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord