abonneren

Twitter Analytics meten populariteit

Twitter start met het op selectieve wijze uitnodigen van gebruikers om hun analysefuncties te testen. Twitter heeft de Analitics al enkele maanden geleden aangekondigd. Nu zijn de analysefuncties in het stadium dat ze naar buiten gebracht kunnen worden. De Analitics geven een twittergebruiker heel veel informatie over hun account.
Zo is het te achterhalen welke tweets het meest succesvol zijn, welke tweets genoemd worden, welke verantwoordelijk zijn voor nieuwe volgers en welke tweets zorgen voor het ontvolgen. Ook wordt het duidelijk hoeveel volgers er bijkomen en afhaken.

Deze analysefuncties zijn voor de gewone twitteraar niet zo van belang maar voor bedrijven of beroepsmatige twitteraars kan het zeer relevante informatie opleveren. Zo wordt het mogelijk te bepalen welke tweets het meeste effect hebben en wordt het mogelijk het twittergedrag daarop aan te passen. De Twitter Analytics worden deze week gedemonstreerd op de Web 2.0 Summit in San Francisco door Evan Williams, een van de medeoprichters van Twitter.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: