abonneren

Twitter: 250 miljoen tweets per dag

Twitter heeft de indrukwekkende mijlpaal van 250 miljoen tweets per dag bereikt. Deze tweets worden gepost door 100 miljoen actieve gebruikers.

Twitter CEO Dick Costello onthulde deze cijfers op de Web 2.0 Summit in San Francisco. Twitter groeide van 90 miljoen tweets per dag in september 2010, via 100 miljoen aan het begin van dit jaar, naar de 250 miljoen tweets per dag nu. Dit komt neer op een miljard tweets elke 4- 5 dagen. Voor de eerste miljard tweets had Twitter drie jaar en twee maanden nodig.

Een ander wapenfeit is dat van de 100 miljoen actieve Twitteraars nu 50 % iedere dag actief is op Twitter. Dat was in januari van dit jaar nog 30%. De meeste groei zit in het mobiele twittergebruik. De integratie van Twitter met Apple’s iOS 5 helpt daarbij. iOS 5-gebruikers loggen 3 maal zovaak in als voorheen.

Twitter werkt nu aan oplossingen om interessante berichten te kunnen scheiden van minder interessante. Twitter verwacht uiteindelijk via 2 miljard apparaten ongeveer iedereen op aarde te kunnen bereiken. De manier om dit te realiseren is het gebruik van Twitter nog eenvoudiger te maken. Hoewel het geen hoge prioriteit heeft is het wel de bedoeling op termijn de Twitter-historie beter toegankelijk te maken. Hiermee wordt aan een veel geuite gebruikerswens tegemoet gekomen.

Twitter heeft nog genoeg geld in kas om de ontwikkelingen aan het platform voort te zetten. Er is voor het bedrijf geen financiële noodzaak om naar de beurs te gaan.

Via: Techcrunch

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord