abonneren

IsoHunt-oprichter schikt met Canadese muziekindustrie

IsoHunt-oprichter Gary Fung gaat 66 miljoen dollar betalen aan de Canadese muziekindustrie. Fung is tot die schikking gekomen met artiestenvertegenwoordiger Music Canada.

Het is niet de eerste keer dat het brein achter IsoHunt in de problemen is gekomen door zijn torrentsite. In 2013 schikte de Canadees ook al voor 110 miljoen dollar met de Motion Picture Association of America (MPAA).

IsoHunt werd in 2003 opgericht als een zoekmachine voor torrentbestanden. Al snel werd de site erg populair onder internetpiraten. Sinds 2006 dreigden er twee grote rechtszaken voor de oprichter. 

'Eindelijk vrij'

Fung zeg blij te zijn door te kunnen met zijn leven. Ook meldt hij dat hij altijd de privacy van de IsoHunt-bezoekers heeft gewaarborgd. Voortaan gaat Fung zich focussen op het ontwikkelen van apps, die verder niets met het delen van bestanden te maken hebben.

IsoHunt bestaat overigens nog altijd, maar niet langer op het .com-domein. De .to-versie wordt gezien als de opvolger van de originele site, maar wordt gerund door een ander team.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: isohunt, Torrent